Hoofdstraat

Vestigingsmanager

Mijn naam is Simone Appels en vanaf begin 2019 ben ik de vestigingsmanager van onze vestiging aan de Hoofdstraat. In 2015 heb ik mijn diploma SPW4 behaald. Vanuit professioneel oogpunt leek mij de HBO opleiding "Kinderpsychologie" erg interessant. Tijdens deze opleiding heb ik een diepgaand beeld gekregen van kinder- en ontwikkelingspsychologie. Ook heb ik (meer) zicht gekregen op de variaties in persoonlijkheid, ontdekt wanneer er sprake is van gedragsproblemen en geleerd hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Al deze kennis maakt het makkelijker om het gedrag van kinderen te begrijpen en hen op succesvolle en effectieve wijze te begeleiden of ondersteunen. Het diploma HBO kinderpsychologie heb ik behaald in 2020.
In januari 2022 heb ik de cursus "Baby's in de kinderopvang" afgerond. De onderwerpen; communicatie met baby's, spel en activiteiten met baby's, groepsorganisatie en de leefomgeving van baby's zijn behandeld in deze cursus. De module voldoet aan de scholingseisen Wet IKK!

Praktische informatie

U vindt deze locatie in het hart van Velp, net achter de winkelstraat. De Hoofdstraat biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar in een ontwikkelingsstimulerende en huiselijke omgeving. De kleinschaligheid van deze locatie spreekt mij het meest aan, evenals de besloten buitenruimte en de speeltuin die direct grenst aan onze eigen tuin. Uiteraard maken wij hier graag een uitstapje naartoe. Is het niet om gebruik te maken van de speeltoestellen, dan is het wel om gezellig met z’n allen te picknicken op een zomerse dag. De openingstijden van de locatie aan de Hoofdstraat zijn als volgt: maandag, dinsdag en donderdag van 7:30 uur tot 18:00 uur.

Stamgroepen

De vestiging aan de Hoofdstraat telt 2 stamgroepen: Felix en Minous. Beide groepen bevinden zich op dezelfde etage en op allebei de groepen is er plek voor 10 kinderen. Mits de weersomstandigheden het toe laten zorgen wij iedere dag voor minstens één buitenspeelmoment. Een dagje minder mooi weer? Knutselen, koken en bakken, muziek maken, (voor)lezen, zingen en dansen zijn dagelijkse activiteiten. Deze worden uitgevoerd aan de hand van vaste maandthema’s. De thema’s zijn veelal seizoensgebonden en sluiten aan op de ontwikkeling en interesse van het kind.

Kringmomenten

Tijdens de kringmomenten die 2 keer per dag plaatsvinden: aan het begin van de dag en aan het eind van de dag, bespreken wij dagelijks het huidige thema, zingen wij liedjes en dansen wij op de muziek. Ook leren de kinderen in de kring om naar elkaar te luisteren, op hun beurt te wachten en in het middelpunt van de belangstelling te (durven) staan. Ook aan bijzondere dagen als Moederdag en Vaderdag besteden wij aandacht door het met de kinderen uitgebreid hierover te hebben en er eventueel wat moois over te knutselen.

Nieuwsgierig geworden of vragen over deze locatie? Wij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar op 026-8505099 of via hoofdstraat@kinderopvangvelp.nl

Enthousiast geworden? Vraag nu vrijblijvend een rondleiding aan!

Vraag een rondleiding aan