Visie

Visie op ontwikkelingskansen

Het opvangen van andermans kinderen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Naast de verzorging en het bieden van fysieke en emotionele veiligheid betekent het ook dat je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van vaardigheden in de eerste vier belangrijke levensjaren van een kind.

Onze aanpak is, naast de belangrijke verzorging, gericht op het stimuleren van sociaal-emotionele processen, taal- en motorische vaardigheden, het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en het prikkelen van de creativiteit.

Wij onderscheiden ons door hier al heel vroeg mee te beginnen. Al vanaf ruim een half jaar betrekken wij de kinderen in onze twee dagelijkse liedjes- en spelletjes kring. Spelenderwijs leren zij hier te zingen, zich specifiek en vrij te bewegen, te dansen en zich gezien te voelen. Ze leren aandacht voor zichzelf te vragen door op de denkbeeldige stip in de kring expressie te tonen, te vertellen en voor te zingen. Dit creëert veel plezier met en door elkaar.

Gedurende een opvangdag zijn er steeds leermomenten die voorbijkomen in de omgang met jonge kinderen. Aspecten als luisteren, niet slaan, niet bijten, niet plagen, op je beurt wachten, aan tafel eten, leren opruimen en alle andere voorkomende manieren die kinderen in onze cultuur leren in de eerste vier levensjaren.

Het is een uitdaging hier aan te mogen bijdragen!

Visie Kinderopvang van 0 tot 4 jaar

Onze visie is kinderopvang te bieden in een warme, huiselijke en verzorgde sfeer. Een sfeer waarin baby’s gedijen en liefdevol verzorgd worden. Waar dreumesen kunnen ontdekken en waar peuters spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool. Een plek te zijn waar kinderen graag naar toe gaan omdat er aandacht voor ze is en waar er zicht is op hun persoonlijke behoefte. Onze ambitie is een schakel te zijn in hun jonge leven naar groei, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en ouders de rust te geven dat hun kind in goede handen is tijdens hun werkzaamheden of studie.

Wij vinden rust en regelmaat voor de baby's erg belangrijk. Bekijk hier ons baby beleid.